Bli med på Hagefugl-tellingen 2021!

26 januar, 2021 av Lillesand speidergruppe

Hjemmespeiding for speidere som vil ta vare på naturen! Hjelp forskerne å finne ut mer om vinterfuglene! Tell fuglene på foringsplassen.

Tellingen pågår 23. januar til 7. februar. Last ned skjema 

Slik gjør du:

  • Hagefugltellingen foregår ved at du noterer alle fuglearter du ser, og hvor mange av hver art på en gang. Du kan telle flere dager, eller bare en dag.
  • Skriv ned ca det høyeste antall du ser på en gang av hver fugleart.
  • Du kan gjøre dette på din fôringsplass, i din hage eller ved ditt hus eller hytte.
  • Last ned DENNE LAPPEN, skriv inn antall for hver art, ta bilde og send til oss: post@lillesandspeider.com. Vi legger inn tallene på internett (www.fuglevennen.no).
  • Eller: Skriv ned de fuglene du ser i hagen din, og få en voksen til å legge det inn på nettet her: https://www.fuglevennen.no/aktiviteter/foringsplassen/

Dine tellinger kan hjelpe forskerne å finne ut hvordan vinterfuglene våre har det! 

Hva slags fugl?

Bilder av fuglearter finner du her: http://www.miljolare.no/aktiviteter/foringsplassen/artslister/fugler

Hva er Hagefugl-tellingen?

Hagefugl-tellingen arrangeres hvert år, i slutten av januar, av Norsk ornitologisk forening  og er et samarbeid med de andre nordiske landene.  En av målsettingene med hagefugltellingen er å se hvordan klimaendringene endrer artssammensetningen for overvintrende fugler i Norge og Norden.

Les om Hagefugltellingen her

Lillesand speidergruppe var med i Hagefugltellingen i 2011, 2014, 2016 og 2018. Her kan du se resultatene: http://www.fuglevennen.no/aktiviteter/foringsplassen/resultater/?d_id=18679

Gjør dette til en familiebegivenhet og få gjerne naboer og kjente til å delta.

Hjelp fuglene å overleve vinteren:

Snø og kulde gjør livet tøft for de fuglene som tilbringer vinteren her hjemme. Men livet blir litt enklere om vi gir dem mat. Livet for en overvintrende fugl består stort sett i to ting: å lete etter mat og å spare energi ved å slappe av og sove når dagslyset er slutt. Nå r det er kaldt og snø  er det ekstra vanskelig for fuglene å finne mat!! De fuglene som blir foret om vinteren får ekstra mange unger neste vår. Husk å fortsette å legge ut mat gjennom hele vinteren!!