Speiderhytta

Speiderhytta

Be scout now

Lillesands speidergruppe er heldig eier av en flott speiderhytte nær Lillesand sentrum. Hytta brukes av speidergruppa til ukentlige speidermøter.
Adresse: Batteriheia 5. Kartlink: http://kart.gulesider.no/m/LCsFf

I sommerhalvåret leies hytta ut på ukesbasis. Ønsker du å leie hytta, kontakt utleieansvarlig på epost: speiderhytta@outlook.com

Om speiderhytta

Speiderhytta ble bygget i 1926 av speiderne selv (1. Lillesand speidertropp), og har vært i speidernes eie siden da. Unntaket er krigsårene 1941-1945 da hytta ble konfiskert av tyskerne, og speiderbevegelsen ble forbudt i Norge.

Speiderhytta har blitt påbygget og renovert flere ganger gjennom årenes løp. Siste oppgradering var i 2015, da hytta fikk nye toaletter og bad tilpasset funksjonshemmede (universell utforming). Driftskostnader på hytta dekkes delvis inn gjennom utleie gjennom sommerhalvåret. Vedlikehold og utvask gjøres av foreldreforeningen i god gammeldags dugnadsånd.  Foreldre innkalles vanligvis til 1-2 dugnadsdager i løpet av våren for klargjøring av hytta før utleie.

Hytta kan leies av privatpersoner og lag/foreninger i helgene. I sommerhalvåret leies hytta kun ut på ukesbasis.

Speiderhuset ligger flott plassert med nydelig utsikt over blindleia og lillesand havn.

Innhold

Huset er godt utstyrt med vaskemaskin og oppvaskmaskin. To nye bad m toalett (pusset opp i 2015). Et av badene med dusj, vask og toalett tilpasset funksjonshemmede (universell utforming). Kjøkkenet inneholder det meste av utstyr og er velegnet for selvhusholdning. Stuen er stor og har sittegruppe, salong og spiseavdeling med god bordplass.

Totalt er det god plass til 2 til 3 familier på til sammen 11 personer.

  • Soverom 1: dobbeltseng og køyeseng (til 3).
  • Soverom 2: Dobbeltseng
  • Soverom 3: Køyeseng, samt en dobbeltseng.

Direkte utgang fra stuen til stor uteplass. Her er det terrasse med flott utsikt og en liten plen. Nedenfor speiderhuset finner vi en flott barnevennlig offentlig strand. Det er 3-4 min. gange til sentrum. I bil til Kristiansand dyrepark er det ca 15 minutter.

Vi setter pris på at all røyking foregår utendørs og dyr er ikke tillatt.

Velkommen til fantastiske Lillesand, den hvite by ved blindleia.