Vårdugnad på Savemyr

3 april, 2022 av Lillesand speidergruppe

Speidergruppa hadde dugnad på Savemyr helgen 2. – 3. april.  Plassen ble ryddet for krattskog, stokker og steiner. Den lille dreneringsbekken ble renset, ved ble kløyvet og ved de gamle hustuftene ble det satt opp ny informasjonstavle om historien til Savemyr. Fuglekassene i området fikk også tilsyn og er klare for innflytting. På husmannsplassen vokser fremdeles gamle frukttrær og bærbusker, som fikk en omgang med beskjæring og stell –  vi gleder oss til rips, solbær og epler til sommeren!

Trygge bålplasser!

Nytt for i år er «trygge bålplasser». Speidergruppa har fått tildelt støtte fra Gjensidigestiftelsen for å anlegge trygge bålplasser i området. Nå er det lagt ut grus på tre bålplasser der det skal settes ut nye, flotte bålpanner.

Savemyr er en gammel husmannsplass i turområdet på Kaldvell. Helt siden 2009 har speidergruppa arbeidet for å tilrettelegge området på Savemyr for allmennheten med gapahuk, bålplasser og sittebenker. Speiderne rydder krattskog for å hindre at kulturlandskap og hustufter gror igjen. I samarbeid med Vestre Moland Historielag har speidergruppa funnet frem historien om den gamle husmannsplassen på Savemyr og satt opp informasjonstavle. Den faste Gapahuken på Savemyr er bygget ved hjelp av et omfattende dugnadsarbeid fra speidergruppa. Gapahuken og stod ferdig våren 2018 og har plass til 20-30 personer Gapahuken er til allment bruk, og skal benyttes av turgåere, barnehager, skoler og speidere.

Les mere om historien til husmannsplassen Savemyr her