Speiderne arrangerte «Fakkeltog for Fred»

31 desember, 2019 av Lillesand speidergruppe

Lørdag kveld kom «Fredsflammen» til Lillesand. Speiderne tok flammen med i et fakkeltog fra sentrum og opp til Lillesand kirke. Der ble det holdt en andakt med fred og toleranse som tema.

Fredsflammen kommer opprinnelig fra Fødselskirken i Betlehem. Det er speiderne i Norge som sørger for at ilden og dens budskap spres ut til flest mulig. Flammen kommer først til Oslo, og fraktes videre av speidere til alle deler av landet på bil, tog og hurtigruten. Flammen må ikke slukkes, men overføres fra lys til lys, døgnet rundt. Alle speiderforbund i Norge deltar i stafetten.

Lillesand speidergruppe har laget en ny tradisjon i Lillesand, ved å arrangere «Fakkeltog for fred» rett i etterkant av julegranstenninga på rådhusplassen, kvelden før første søndag i advent. I år hadde kommunen kjøpt inn ekstra fakler, slik at flere kunne være med i fakkeltoget. Det ble et langt tog gjennom Lillesands gater, og opp til Lillesand kirke. Fredslyset ble båret inn i kirken, og der ble det holdte en andakt med fred som tema. Speiderne stod for tekstlesing og lystenning. Tusen takk til alle som stilte, og bidro til en stemningsfull start på adventstiden!

Viktig symbolikk
Stadig flere land deltar i den enkle, men viktige symbolske spredning av Fredslyset. Budskapet er viktig, kanskje viktigere enn noen gang. Flammen er hentet fra en kristen kirke i et muslimsk område i et jødisk land. En påminnelse om behovet for fred mellom enkeltmennesker, folkegrupper og nasjoner. En av speidingens viktige oppgaver er å arbeide for fred og forståelse mellom mennesker. Fredslysets årlige reise gjennom verden bringer mennesker sammen på tvers av religiøse skillelinjer.