Speidergruppa har fått 30 000 til Integreringsprosjekt

3 oktober, 2019 av Lillesand speidergruppe

Lillesand speidergruppe har fått 30 000 kr fra Gjensidigestiftelsen til prosjektet «Sammen på Tur». Søndag 22. september gikk første turen til Savemyr sammen med fem barnefamilier fra Eritrea, Syria og Irak 

Speidergruppas prosjekt «Sammen på Tur» har som mål å fremme integrering i lokalmiljøet. Dette er et samarbeid mellom Lillesand speidergruppe og Flyktningtjenesten, ved NAV i Lillesand.

Lillesand speidergruppe gjennom høsten skal Lillesand speidergruppe arrangere turer i skog og mark  for barn fra innvandrerfamilier.

Søndag gjennomførte vi den første turen innenfor prosjektet og turen gikk til speidergruppas gapahuk på Savemyr. Her fikk deltakerne en smak av «norsk speidertur» med bålkos, grille pølser på spyd, leirbålsleker og rop.

På turen deltok 5 barnefamilier med barn i alderen 3-7 år. Deltakerne kommer fra Eritrea, Syria og Irak. Våre vandrer-speidere (patrulje Polarrev)  har vært med i planlegging av turen, og er både veiledere og leke-ledere for barna som deltar.

Vi synes alle at dette ble en riktig hyggelig tur, med leker for de yngste barna, og hyggelig bålprat rundt bålet for de voksne. Å sitte rundt et bål og prate, er en fantastisk fin måte å bli kjent på. Vi tror at friluftsliv er en fin arena for integrering. Å gå på tur sammen fremmer språklæring og kulturutveksling. I tillegg ønsker vi at norsk speiderungdom skal bli bedre kjent med kommunens nye innbyggere fra andre kulturer.

Videre i prosjektet har speidergruppa planlagt flere turer med ulike tema: en kanotur og en topptur til et av utsiktspunktene i Lillesand. Til sist avsluttes prosjektet med en egen «mat-tur» der vi skal utveksle oppskrifter på bålmat.  Da inviteres alle deltakerne til å ta med seg oppskrifter fra sitt hjemland, på mat som kan tilberedes på bål . Vi håper at våre norske speidere skal få gode tips til ny turmat som vi kan lage på senere speiderturer.

Samfunnsengasjement er en viktig del av speiderarbeidet, og vi håper at prosjektet skal gi både norske speidere og innvandrerbarn gode felles opplevelser.

Dette er et nytt og spennende prosjekt for Lillesand speidergruppe, og vi gleder oss til neste tur!