Speideraksjonen 2020 – digital innsamling!

24 april, 2020 av Lillesand speidergruppe

Bli med på Speideraksjonen 2020 -digital innsamling!

Speideraksjonen 2020 er igang! I år har vi en helt spesiell situasjon, men vi håper at mange speidere likevel vil gjøre en innsats for et godt formål!

Det blir ikke gjennomført bøssebæring i Lillesand ved årets speideraksjon, men det finnes flere andre gode måter å løse det på! På grunn av korona-situasjonen vil årets speideraksjon foregå ved hjelp av  digital innsamling. 

Alle speidere som bidrar til innsamlingen får årets aksjons-merke.

Slik gjør du:

  • Oppfordre venner, familie, naboer og alle andre til å gi et bidrag til dette gode formålet.
  • Bruk digitale medier eller telefon for å spre budskapet
  • Fortell om: Hva speideraksjonen er, hva pengene skal brukes til, og hvordan man kan gi penger.

Hvordan kan man gi penger?

  1. Vipps
    Speideraksjonens Vipps-nummer: 89543
    eller skann i Vipps-appen:

Vipps_scan_kun_kode.png

2. Facebook
På Facebook finner dere en pågående innsamlingsaksjon som enkelt kan deles med andre.

3. Bankkonto
 Overfør til  speideraksjonskonto: 8101 07 58424, 

Hva går pengene til?

Pengene vi samler inn gjennom årets aksjon går til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i flyktningleirer i Tanzania skal få utdanning. Å være på flukt er en veldig krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdommer. Det å få gå på skole gir dem en viss trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell! Noe av pengene går til Norges speiderforbunds samarbeidsprosjekter med speidere i Liberia. Speiderne der har nå bekjempelse av koronasmitten som en del av sitt samfunnsbidrag for 2020, og de gjør en viktig jobb med å spre kunnskap om hygiene og forebygging av smitte.

Hva er speideraksjonen?

Speideraksjonen er en årlig, landsdekkende innsamlings- og informasjonskampanje som Norges speiderforbund arrangerer i samarbeid med Flyktninghjelpen. Speidere i Norges speiderforbund hjelper hvert år barn og ungdom andre steder i verden gjennom Speideraksjonen. De innsamlede midlene går til Flyktninghjelpen og Norges speiderforbunds egne prosjekter i samarbeidsland i Afrika. Samarbeidet med Flyktningehjelpen startet i 2003. Siden da har speiderne samlet inn over 14 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt.