Premiere på nye bålplasser

2 mai, 2022 av Lillesand speidergruppe

St. Georgsdagen 23. april 2022 ble markert med en familiedag for hele speidergruppa på Savemyr.  I tillegg ble det innvielse av nye, sikre bålplasser.

Dagen startet med en høytidelig seremoni, der nye speidere ble tatt opp i speidergruppa. Deretter ble hilsen fra speidersjefen lest opp, og alle speidere fornyet sitt speiderløfte. Så ble det tid til bålmat og lek (50-leken) der både voksne og barn deltok. Etter to år med pandemi og små «kohorter» er det fantastisk moro å kunne være sammen igjen på tvers av enhetene.  Speidere, foreldre og søsken koste seg i et deilig vårvær på den gamle husmannsplassen. Speidergruppa har gjennomført flere dugnader på området som bare blir vakrere for hvert år. Snart er plassen tilbakeført til det åpne kulturlandskapet, slik det var for over 100 år siden.

Denne dagen var det også premiere for nye bålplasser. Lillesand speidergruppe har mottatt 45 000 kr fra Gjensidigestiftelsen for å etablere «Sikre bålplasser» på Savemyr.  Det ble fire flotte plasser med stor bålpanne og sittebenker. Takk til Michael Danielsen og Tor Nordanger som har gjennomført arbeidet. Representanter fra Gjensidigestiftelsen og Lillesandsposten kom på besøk for å overrekke en gavesjekk på hele beløpet. De ble mektig imponert over arbeidet som er gjennomført av speidergruppa på Savemyr. Området er er hyppig i bruk, ikke bare av speidere, men også av turgåere og skoleklasser.

Speiderne fikk enda et fint besøk: av en selskapssyk Røy (Storfugl-røy). Den ble døpt til Olga og fikk stor oppmerksomhet av både speidere og journalist. Olga tuslet rundt i helene på speiderne, helt uredd og tydelig opptatt av helt andre ting.

Familier og andre gjester takket for seg, men en liten tøff gjeng av bevere – småspeidere –  og vandrere valgte å overnatte på Savemyr i gapahuk og lavvo.