Gratulerer med Tenkedagen 22. februar!

22 februar, 2021 av Lillesand speidergruppe

Gratulerer med dagen alle speidere !  Visste du at du er en del av verdens største vennegjeng? -det finnes 54 millioner speidere i 216  land!
 «World Thinking Day» 22. februar, er en festdag for alle speidere i hele verden. Da feirer vi at vi er et stort internasjonalt fellesskap med speidervenner over hele verden!

I år er temaet for tenkedagen fredsbygging. Speidere har mye til felles på tvers av religioner, kultur og språk, -dette fellesskapet kan vi bruke for å bygge fred!

Tenkedagen feires den 22. februar fordi dette var fødselsdagen til Sir Robert og  lady Olave  Baden-Powell  (de som startet speideren). På Tenkedagen tenker alle speidere på hverandre for å jobbe mot en bedre verden.

Hvordan skal vi feire Tenkedagen i år?
Lillesand speidegruppe har tradisjon for å feire denne dagen med et stort felles karneval for helle speidergruppa, med mat fra hele verden. Desverre kan vi ikke møtes alle sammen i år, på grunn av koronasituasjonen. Men du kan bruke dagen idag til å tenke på dine 54 millioner speidervenner i alle verdens land! Alle enhetene vil ha en liten markering av tenkedagen etter vinterferien.

Speidersjefen har sendt oss en hilsen: Last ned Tenkedagshilsen her

Se en liten film om Tenkedagen her. 

”A penny for your thoughts”
Tenkedagsfondet er opprettet for å hjelpe speidere i andre deler av verden med å skape et bedre samfunn rundt seg. Mottoet for Tenkedagsfondet er «A penny for your thoughts» – «En krone for dine tanker». Å samle inn penger til Tenkedagsfondet er å gi et bidrag til speidernes arbeid for en bedre verden. Tenkedagsfondet bidrar til at WAGGGS kan gi støtte og muligheter til jenter, unge kvinner og medlems- organisasjoner over hele verden.

Les mere om Tenkedagen her: www.worldthinkingday.org.