Gøy tur til Solhøgda – nesten snøfritt

1 mars, 2020 av Steffi Kiedaisch
Ut på tur, aldri sur

8 ledere, 3 foreldre og 33 speidere var med på den årlige Vinterturen til Solhøgda leirsted på Øynaheia 21.-23. februar 2020. Denne vinterturen er blitt en tradisjon for speidergruppa. Stifinnere og vandrere overnattet fra fredag til søndag. Dette var første gang siden turene startet i 2006, uten snø. Skiturene ble derfor byttet ut med skogtur og konkurranser rundt hytta. For skogturen ble speiderne delt inn i patruljer på tvers av enhetene der de eldste vandrerne fikk Peff-ansvaret. Det var også vandrere som delte inn i patruljer. Delingen ble meget vellykket og alle patruljer fikk satt opp tarp og laget grønnsakssuppe på stormkjøkken. På vei tilbake til hytta ble vi overrasket av sludd. Konkurransen rundt hytta ble gjennomført i de vanlige patruljer. Også her hadde speiderne det gøy og klarte mange av utfordringene veldig bra.

Vi hadde både sol med vårstemning og snø»storm» på lørdagsturen. Gøy var det uansett – senest når vi kom hjem til varm hytte, tørre klær og middag 🙂

Info om SOLympiske lekene 2020 på søndag formiddag. Det ble en del stasjoner med livline-bygging og kast, førstehjelp, surring med saltstenger, båltyper og gå i blinde. Takk for en kjempefin tur til 8 ledere, 3 foreldre og 33 speidere!

Jeg ser ingenting – du er øyene mine