Friluftsskole i speiderregi for åttende gang

6 oktober, 2019 av Lillesand speidergruppe

 

Skole med lek og læring i naturen! I høstferieuka ble Friluftsskolen arrangert av Lillesand speidergruppe for åttende gang.

17 heldige barn i alderen 9-11 år har brukt høstferien til et aktivt friluftsliv. Dette er 8. gang at Lillesand speidergruppe arrangerer Friluftsskole for barn i Lillesand.

I løpet av høstferieuka har deltagerne ved Friluftsskolen fått prøve en rekke lærerike og artige friluftsaktiviteter. Kanopadling, matlaging på bål, spikking, bueskyting og orientering etter kart. De hadde også en badedag i svømmehallen med kanoer, for å lære seg trygg kanobruk. Alle aktiviteter blir veiledet av speiderungdom som har lang erfaring med speiding og friluftsliv.

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolen skal være et positivt ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner, og gi barna mestringsfølelse, sier Eirik Nordby som har ledet Friluftsskolen i Lillesand helt siden oppstarten i 2016. Neste mulighet for å delta på Friluftsskole blir i sommerferien i månedsskifte juni-juli.

Friluftsskolen er et dagtilbud i skoleferier, til alle barn fra 3.-7. klasse (både speidere og ikke-speidere) og arrangeres av Norges speiderforbund i samarbeid med speidere fra Lillesand speidergruppe.

Friluftsskolen i Lillesand støttes av Norges speiderforbund, Miljødirektoratet og Austagder Fylkeskommune.