Earth Hour 2020 – Slukk lyset for klima på lørdag kveld!

26 mars, 2020 av Lillesand speidergruppe

Slukk lyset én time for klimaet på lørdag kl 20:30, -og bli med på Earth Hour sammen med mennesker over hele verden!
Earth Hour 2020 gjennomføres hjemme hos deg. La det bli en koselig time med stearinlys og morsomme aktiviteter:

Gjør slik:

  • Slukk lyset i en time lørdag 28. mars, mellom kl 20:30-21:30
  • Gjennomfør en eller flere av aktivitetene nedenfor.

Hva er Earth Hour, og hvorfor slukke lyset??

Earth Hour minner oss om at klimaproblemet gjelder oss alle – enten vi bor i Lillesand eller i Tokyo. Uansett hvilke betingelser vi har, kan vi gjøre gode klimavalg. Å bruke mindre energi er kanskje det aller viktigste vi kan gjøre for klimaet. Earth Hour viser nettopp det.  Lysslukkingen gjøres som et symbol for å vise at man deltar og ønsker å stå sammen for å stoppe de menneskeskapte klimaendringene. Det begynte i Sydney i Australia 2007 som en lokal aksjon for å slukke lyset. Siden har Earth Hour vokst til verdens største og mest stemningsfulle klimakampanje med oppimot en milliard deltakere år etter år. Men for å løse klimaproblemet må vi ikke la det bli med å slukke lyset en time i året. Hver eneste dag har vi muligheter til å gjøre gode valg for klimaet. 

Aktiviteter Earth Hour 2020

Aktivitetene for Earth Hour 2020 er plukket ut så de passer til Folkehelseinsituttets anbefalinger knyttet til koronasmitte (tips hentet fra kmspeider.no)

AKTIVITET 1 – VIRTUELT LEIRBÅL

Arranger et virtuelt leirbål sammen med dine venner gjennom en videochat! Sett på en bålfilm eller tenn i peisen og gjennomfør kjente leibålsaktiviteter som leirbålsrop og leirbålssanger.
Sanger og leirbålsrop finner du her

AKTIVITET 2 – SPILLKVELD

Legg bort alle elektroniske gjenstander og forbli frakoblet fra internett gjennom en spillkveld. Hent frem favoritter som geni, ludo, kortspill, monopol eller deres egne spillfavoritt. Slå av lyset, og tenn levende lys, som setter stemningen rundt bordet. Bruk tiden sammen, og gled dere over hverandres selskap.

AKTIVITET 3 – SOSIAL MEDIER-UTFORDRING

Skal du markere Earth Hour 2020? Enten du velger å gjennomføre en av disse aktivitetene eller om du og dine venner finner en spesiell måte å markere lysslukkingen den 28.mars, kan du bidra til at flere får vite om Earth Hour. Inspirer venner og kjente til å delta ved å legge ut et bilde hvor du oppfordrer til å bli med på markeringen. I etterkant kan du også dele et bilde fra din markering. Bruk emneknaggene #EarthHour #Connect2Earth #speiding

AKTIVITET 4 – FILMKVELD

Pop popcorn og se en film eller serie hvor du lærer mer om miljøutfordringer, eller lær mer om livet i naturen ved å se en naturdokumentar. Vi slukker lyset, -men det er lov å se på TV!

Filmtips:

  • NRK super: Super Natur
  • NRK: Viten og viljen – Plasthavet
  • NRK: Planet Plast
  • Netflix: A plastic ocean
  • Netflix: Chasing Coral
  • Netflix: The true cost

AKTIVITET 5 – HEV STEMMEN FOR KLIMAET!

På hjemmesiden til Earth Hour har man samlet tusenvis av stemmer fra mennesker over hele verden, som et symbol på alle som ber om handling for å verne om klima og miljøet. Du kan enkelt bidra ved å registere din stemme ved å gå inn på www.earthhour.org/voice.

AKTIVITET 6 – SI NEI TAKK TIL PLAST

Bytt ut engangsplast med gjenbruksartikkler. Ha med ditt eget handlenett på butikken, din egen kopp på kafé, fyll vannflasken om igjen og prøv å unngå produkter som er innpakket i plastembalasje. Kan du komme på flere måter å redusere ditt plastforbruk?

AKTIVITET 7 – KLIMATILTAK

La Earth Hours budskap vare ved å benytte anledningen til å lage en “avtale” med miljøet. Finn et tiltak som du ønsker å gjøre, for å ta vare på naturen og miljøet.

Forslag til klimatiltak finner du her.

AKTIVITET 8 – GJENBRUK

Lag nye ting av gamle t-skjorter. En gammel t-skjorte kan få nytt liv som et nytt produkt. Hva med å lage; et handlenett, kjøkkenkluter, teppe, forkle eller hårbånd?

Fremgangsmåte til oppsirkulering av t-skjorter finner du her.