Bli med ut i Friluftslivets uke!

3 september, 2020 av Lillesand speidergruppe

I Friluftslivets uke 5. – 13. september 2020 er hele Norge innvitert til å bli med ut på tur!

Friluftslivets uke er en fin måte å vise hva speideren står for. Ta med deg familie og venner ut på tur!

Hva er Friluftslivets uke?

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene (deriblandt Norges Speiderforbund) som står bak. Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år.

Lørdag 5. september: Bli med på «#Natt-i-naturen»  -der du er!

Lørdag 5. til søndag 6. september« skal hele Norge» sove ute. DU kan sove på terassen, på trampolinen eller i skogen, i telt, hengekøye eller åpen himmel. Sammen med en venn eller mamma og pappa. Selv om vi overnatter på ulike steder, sover hele Norge under den samme stjernehimmelen!

Prøv Lillesand speidegruppes nye natursti langs Moelva   

Ny natursti er opparbeidet av Lillesand speidergruppe langs Mo-elva i Lillesand. Det er ryddet sti mellom Tennisbanene/Møglestuhallen og den gamle presteboligen. Informative plansjer med beskrivelse av ulike lauvtrær og busker er plassert langs stien som går langs kulturmark og elvebredden. Speidergruppa oppfordrer turfolk til å besøke naturstien, – gjerne i kombinasjon med en lengre tur inn i Olashei Natur-reservat.

Ta et merke!

  • Alle speidere som overnatter ute denne helgen får speidermeket «Hjemmeleir»
  • Stifinnere og Vandrere: Ta merket «Friluftsspeider»: Overnatt like mange netter, som du er år gammel. Se merkekrav for Stifinner og Vandrer her

Kom på speidermøte!

Speidergruppa tilbyr Friluftsliv hele året. Denne uka står følgende på programmet:

Ting du kan gjøre på egen hånd i Friluftlivets uke