Bli med på Speiderskjerfdagen 23. april!

20 april, 2020 av Lillesand speidergruppe

Bli med på speiderskjerfdagen og Norges største hjemmeleir!

Når du står opp torsdag 23. april, ta på deg speiderskjerfet ditt og gå med det hele dagen, enten du er hjemme eller ute. Du kan være skikkelig stolt av å være med i verdens største og beste barne- og ungdomsbevegelse! 23. april feirer vi St. Georgsdagen, akkurat som millioner av andre speidere over hele verden. I år blir det på en litt annen måte enn hva vi er vant til, men det kan bli veldig fint og gøy likevel!

Bli med på Norges største hjemmeleir

Natt til 23. april blir det Norges største felles hjemmeleir! Vi håper du blir med! Sett opp telt i hagen eller i stua, eller et annet sted, heng opp hengekøya på balkongen, eller slå deg ned på en madrass under spisebordet. Bruk fantasien og lag det koselig, det er mange muligheter! Alle som deltar får merket «hjemmeleir».

Hva er St. Georgsdagen?

St. Georgsdagen er 23. april. På denne dagen fornyer speiderne sitt speiderløfte. Dagen feires til minne om helgenridderen St. Georg og brukes som et symbol for det godes seier over det onde. Et gammelt sagn forteller at han kjempet mot en ildsprutende drake for å redde livet til en vakker prinsesse. Dette er symbolet på St. Georgs kamp mot det som er dårlig og ondt (draken), og for det som er godt, edelt og sant (prinsessen).

Ta gjerne bilder fra din markering av St. Georgsdagen og del dem med oss på facebook. Eller  #speiding #speiderskjerfdagen #hjemmeleir 

Ha en fin feiring!