Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Småspeider: Prosjektmerke «Hjemmespeiding»

10 april 2020 08:00 - 17:00

|Gjentakende Hendelse (Se alle)

An event every day that begins at 08:00, repeating until 19 april 2020

Småspeidere

Hjemmespeiding – prosjektmerke for småspeidere

Dette er et prosjektmerke du kan ta hjemme. Et prosjektmerke tar litt lengre tid enn et vanlig «fordypningsmerke». Det består av en rekke oppgaver som man skal gjennomføre. En voksen hjemme er veileder og skal godkjenne når aktivitetene er gjennomført

Slik gjør du:

  • Velg mellom alternativ 1 (Bingo) eller alternativ 2 (prosjekt) nedenfor
  • Du å ha en voksen hjemme som er veileder og som godkjenner når oppgaven er gjennomført
  • Når oppgaven er gjennomført: Send beskjed (og bilder) til speiderleder. Vi bestiller merker.

Alternativ 1: Bingo

Last ned bingobrett med ulike oppgaver her

Oppdrag: Gjennomfør minst 2 bingobrett. Ta bilder av noen av oppgavene underveis! Lag en bildebok/bildesamling for å dokumentere noe av det du har gjort (husk å ha på speiderskjerfet)

Når man bruker bingobrettene, er det også mulig å oppnå ett eller flere fordypningsmerker hvis man jobber målbevisst. På toppen av hvert brett vises hvor mange av oppgavene som må gjennomføres for å oppnå fordypningsmerke.

Gi beskjed til leder hvilke brett er gjennomført (send bilder),

Speidere som blir ferdig med minst to bingobrett, og har tatt bilder og laget en kollasj/bildebok av noen av oppgavene underveis, vil gjøre seg fortjent til å få prosjektmerket Hjemmespeiding.

Alternativ 2: Prosjekt 

Last ned ark med flere ulike oppgaver her

Oppdrag: gjennomfør minst fire forskjellige oppgaver per uke, i minst tre uker. Underveis skal du lage en dagbok (logg) med bilder hvor du forteller litt om hva du har gjort og hvordan det gikk.

Sammen med en voksen: For å få prosjektmerket må du velge hvilke av oppgvene du vil jobbe med, legge en plan for når du skal gjøre dem og hvordan, skaffe hjelp til gjennomføringen og dokumentere prosessen med tekst og bilder underveis.

Gi beskjed til leder hvilke oppgaver som er gjennomført. Send dagbok (logg) og bilder. Vi bestiller merke.

Noen av oppgavene er punkter i fordypningsmerker, mens andre er ikke det.
Blant oppgaveforslagene i arket, finner du punkter fra hele fem forskjellige fordypningsmerker for småspeidere: Gartner, Baker, Kokk, Vær deg selv og Kunstner. Du kan få dem i tillegg til prosjektmerket Hjemmespeider. For å få et fordypningsmerke må du gjøre alle oppgavene markert med symbolet for det merket du vil ta (3-5 oppgaver per merke). Du kan utføre bare noen av disse oppgavene hvis du ikke vil ta hele merket.

Speiderne som klarer å gjennomføre alle punkter i ett eller flere fordypningsmerker, vil få de merkene i tillegg til prosjektmerket.